Haryana GK for HSSC Exam Set 3

Haryana GK for Exam conducted by Haryana Staff Selection Commission / General Knowledge Question for HSSC Recruitment Exam / HSSC

Haryana GK for HSSC Exam Set 3

Dear Readers, I am hereby providing some important question about General Knowledge of Haryana which are very useful for upcoming exams. As we know that every year Haryana Staff Selection Commission conducts various exam. The candidates who have submitted their application form for Haryana Staff Selection Commission Recruitment and looking for Study material to get success in their respective exams, you are on the right web page. A lot of useful information for the same is provided on this portal.

Q.1. Where is the headquarters of Haryana Irrigation Department situated ?

Ans – Panchkula

Q.2. What was the population of Haryana in 1966?

Ans – 1.2 crore

Q.3. Which district has the least population in Haryana ?

Ans – Panchkula

Q. 4. Which district has the highest density in population ?

Ans – Faridabad

Q. 5. Which district has the highest population ?

Ans – Faridabad

Q. 6. Who is the brand ambassador for Beti Bachao Beti Padao Campaign in Haryana ?

Ans – Parineeti Chopra

Q. 7. Who is the brand ambassador for Haryana Tourism ?

Ans – Dharmendra

Q. 8. With whom Dharmendra signed MOU ?

Ans – Education Minister Rambilas Sharma

Q.9. In which district of Haryana is Maruti Industry situated ?

Ans – Gurgaon

Q. 10. In which district is Seth Ramkrishan Dalmiya Cement Factory situated ?

Ans – Bhiwani

Q. 11. To which game does Vikas Krishan Yadav belong to ?

Ans – Boxing

Q. 12. Where is Nahar Singh Stadium located ?

Ans – Faridabad

Q. 13. Which district of Haryana is famous as Chhota Cuba ?

Ans – Bhiwani

Q. 14. Who had created Harshcharit ?

Ans – Banbhatta

Q. 15. What was the language of Harshcharit ?

Ans – Sanskrit

Q. 16. How many tourist complexes are situated in Haryana ?

Ans- 44

Q. 17. Which cit is known as the छोटी काशी of Haryana ?

Ans-  Bhiwani

Q. 18. Which city is known as the Paris of Haryana ?

Ans- Karnal

Q. 19. Which place is known as the birth-place of poet Surdas ?

Ans- Village Sihi in Faridabad

20. Where is Damdama lake situated ?

Ans- 8 km away fron Sohna.





Also Read:


Previous
Next Post »