Haryana GK for HSSC Exam Set 4

Haryana GK for Exam conducted by Haryana Staff Selection Commission / General Knowledge Question for HSSC Recruitment Exam 

Haryana GK for HSSC Exam Set 4

Dear Readers, I am hereby providing some important question about General Knowledge of Haryana which are very useful for upcoming exams. As we know that every year Haryana Staff Selection Commission conducts various exam. The candidates who have submitted their application form for Haryana Staff Selection Commission Recruitment and looking for Study material to get success in their respective exams, you are on the right web page. A lot of useful information for the same is provided on this portal.


Q. 1. Where is the historical battle ground Kala Amb situated ?

Ans- Panipat

Q. 2. Which lake is situated at Surajkund ?

Ans- Mayur Lake

Q. 3. Kingfisher tourist complex is situated at –

Ans- Ambala

Q. 4. Tiliyar Tourist complex is situated at –

Ans- Rohtak

Q. 5. Where is Mata Sheetla Devi Mandir situated ?

Ans- Gurgaon (Gurugram)

Q. 6. Which district of Haryana has the highest literacy rate ?

Ans – Gurgaon

Q. 7. Which district has the lowest literacy rate ?

Ans – Mewat

Q. 8. How many high schools were there at the time of the constitution of Haryana ?

Ans – 597

Q. 9. When was Haryana Agriculture University, Hisar set up ?

Ans – 2nd of Feb. 1970

Q. 10. In which district of Haryana was the first College was opened ?

Ans – Rohtak

Q. 11. Which famous company of Pinjore has been closed down by Haryana Govt. ?

Ans – H.M.T.

Q. 12. In which district are Honda Motorcycles manufactured ?

Ans – Manesar, District Gurgaon

Q. 13. In which district are Textile Mill and Jindal Pipe Factories situated ?

Ans – Hisar

Q. 14. Which district is famous for Hosiery Industry?

Ans – Rohtak

Q. 15. What is the total length of Sutlej-Yamuna link ?

Ans – 212 km.


Q. 16. Which spice is grown at the highest level in Haryana ?

Ans- Turmeric

Q. 17. What are called Murrah buffaloes in Haryana ?

Ans- Silver

Q. 18. Which flower is grown the most in Haryana ?

Ans- Gladiolus

Q. 19. Which district of Haryana is covered the most by Forests ?

Ans- Panchkula

Q. 20. Which district is covered the least by Forests ?

Ans- Fatehabad



Also Read: 


Previous
Next Post »