General Science Quiz 2

General Science Quiz / General Science for Competitive Examinations / General Science Multiple Choice Question Answers / Important Question & Answers for SSC , Railway Examinations.



1. "curie" is unit of:
A. Radioactivity
B. Temperature
C. Heat
D. Energy

2. Which of the following is used in oven?
A. X-rays
B. UV rays
C. Microwaves
D. Radioactive

3. Gamma rays can cause
A. gene mutation
B. sneezing
C. burning
D. fever

4. Coolis tube is used to produce
A. Radio waves
B. Micro waves
C. X-rays
D. Gamma rays

5. What apparatus is used to locate a submerged object?
A. Radar
B. Sonar
C. Quasar
D. Pulsar

6. Which of the following is a fungal disease?
A. Ringworm
B. Mumps
C. Rabies
D. Malaria

7. Use of disposable syringes is usually advised to prevent -
A. Rabies
B. Mumps
C. AIDS
D. Cancer

8. Which of the following is not a good source of protein?
A. Potato
B. Mushroom
C. Nuts
D. Meat

9. Caterpillar is a -
A. Cocoon
B. Larva
C. Embryo
D. Pupa

10. DNA stands for -
A. Degenerated Neuron Activation
B. Double Neuron Activation
C. Dinucleic Acid
D. Deoxyribonucleic Acid

11. Which of the following is not a sensory organ?
A. Ear
B. Tounge
C. Nose
D. Brain

12. Which is the smallest gland in human body?
A. Liver
B. Thyroid
C. Pituitary
D. Salivary Gland

13. Study of organisms in relation to their environment its called -
A. Palynology
B. Ecology
C. Zoology
D. Entomology

14. Stamens are fused with each other by their anthers and also with the petals in -
A. Euphorbiaceae
B. Leguminosae
C. Liliaceae
D. Compositae

15. The plants, which grow under water stress conditions of deserts are -
A. Sciophytes
B. Epiphytes
C. Xerophytes
D. Heliophytes

Answers:

1. A     2. C     3. A     4. C     5. B     6. A     7. C     8. A     9. B     10. D     11. D     12. C     13. B      14. D     15. C






Previous
Next Post »